Hallon och rabarberpaj

Innan jag hann ta kort så var halva pajen borta..
 
Jag är ingen höjdare att smaka mig fram, men jag försökte mixa ihop någon pajdeg med nötter och kokos. Reslultatet blev helt okej. Ätbart. Måtten är skrivna på ett ungefär då jag har gått på känn igenom hela pajskapandet. Kom ihåg att frysta bär/frukter behöver mer potatismjöl än färska. I denna pajen använde jag mig utav frysta. 
 
Recept:

Ingredienser pajskal:
* 3 dl osaltade nötter (jag hade valnötter och jordnötter)
* 2,5 dl havregryn
* 2 dl kokosflingor
* 2 tsk vaniljsocker
* ½ dl stevia socker (funkar lika bra med vanligt strösocker)
* 100 g smör
* ½ dl ljus sirap
 
Fyllning:
* 300 g rabarber
* 300 g hallon
* 2 msk potatismjöl
* 1 msk steviasocker
 
Gör så här: 
1, Sätt ugnen på 200 grader.
2, Mixa nötterna till mjöl med några bitar i en matberedare
3, Häll nötmjölet i en bunke tillsammans med havregryn, kokos, vaniljsocker, och stevia. Blanda.
4, Smält smöret och låt svalna. 
5, Blanda i smöret och sirapen i bunken, blanda till en grynig massa. 
 
6, Smörj en djup pajform och fyll den med raberber och hallon.
7, Blanda potatismjöl och sockret i ett glas och strö det över bären. 
8, Täck bären med pajdegen och grädda mitt i ugnen. (Tiden är svårt att säga, jag höll koll på ugnen i stort sett hela tiden, men ca 15-25 minuter) 
9, Låt svalna och servera med vispad grädde.

Hallon & jordgubbscheescake i glas

 
 
Det har varit mulet och tråkigt väder nästan hela dagen idag. Det är inte förens nu som solen faktiskt tittar fram och den blåa himmlen visar sig. 
 
Idag har jag en slappar onsdag, och jag tog mig tid för att kunna uppdatera er med nya recept. Tror jag fick fram bland de "maffigaste" efterrätterna på länge, men så himla god. Dock skulle jag nog låtit formarna stå lite längre i frysen, för de var nästan lite för krämiga. 
 
Recept: 
 
Ingredienser för 4-6 portioner: 
* 250 g mascapone
* 3 dl frysta hallon
* 3/4 dl strösocker
* 2 dl vispgrädde
* 3 dl krossade bragokex eller digestivekex
* nästan 1 liter jordgubbar
 
Gör så här:
1, Vispa mascapone, de frysta hallonen och strösockret till en luftig smet i en skål med elvisp.
2, Vispa grädden i en annan skål och vispa sedan när det i mascaponekrämen
3, Skiva/hacka jordbubbarna. Spara några till garneringen. 
4, Krossa kexen i en matberedare eller för hand.
5, Varva smulorna, mascaponekrämen och jordgubbarna i portionsglas. Låt stå kallt (gärna i frys) i 2-4 timmar. 

5 juni 2013 - fredag


Jag har sommarlov, och försöker umgås så mycket som möjligt med mina vänner, vi gör spontanresor till olika städer, går runt på mysiga gator även om det är regn ute. Jag njuter varje sekund. Tiden räcker då inte till för att uppdatera bloggen så ofta, jag hinner inte baka. Därför uppdaterar jag er med mitt senaste köp, (dvs för cirka en vecka sen) då jag och min vän Elin var i Göteborg och gick på second hand, boken kostade endast 15 kronor och någonting var jag ju trots allt tvungen att komma hem med. Jag kan också fynda!
 
Jag hoppas ni njuter utav erat lov även om solen inte alltid lyser överallt men det hindrar inte mig ifrån att åka till Karlsborg idag. Ha en bra helg!