Mjölkchokladcheesecake

 
I brist på inget att göra igår slängde jag ihop en cheesecake på kvällen, vet inte varför. Sen kom jag på att det skulle vara farsdag på söndag. Så jag får duka fram denna lite senare. Provade också på att göra egna maränger igår, skulle göra dem hjärtformade. Haha, det blev katastrof.
 
Ingredienser:
ca 10 portioner

* 150 g Maryland cookies (eller andra kaksmulor)
* 50 g margarin eller smör
 
* 250 g mjölkchoklad 
* 3 dl vispgrädde
* 200 g philadelphiaosf
* 3/4 dl florsocker
 
Garnering: 
* 2 cookies 
 
Gör så här: 
1, Stöt kakorna. De ska vara små bitar men inte smuliga. 
2, Smält margaringer i en kastrull och häll i kakkrosset. Tryck ut degen på botten av en smord springform, ca 24 cm i diameter.
3, Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn, låt den svalna något. Vispa grädden, tillsätt lite av grädden till chokladen. 
4, Tillsätt chokladen, philadelphiaosten i klickar och florsockret i grädden. Blanda
5, Bred ut blandningen i springformen. Täck med platsfolie. Frys in cheesecaken i minst 4-5 timmar, gärna över natten.
6, Ta ut kakan ca 1 timme före serbering. Strö på kaksmulor ovanpå och ringla på lite chokladsås.