Päronkaka
Ingredienser:
12-14 bitar
12-14 bitar
* 3 ägg
* 2½ dl strösocker
* 2 tsk bakpulver
* 1½ dl naturell yoghurt
* 75 g smält smör
* ½ tsk kanel
* 4-5 dl vetemjöl
* 2 stora mogna päron
Gör så här:
Värm upp ugnen till 200 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulvet, yoghurt, smör, kanel och mjöl. Blanda snabbt ihop smeten. Rör inte för länge!! Skala och riv päronen grovt på ett rivjärn. Rör ner päronen i smeten och häll sedan i en smord och bröad form (ca 1½ liter) Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 - 40 minuter. Testa med en sticka, är stickan torr så är kakan klar. Låt kakan svalna i formen.
Kommentarer
Linda [fotoblogg] säger:
åh, måste prova!
Sv: Tack så mycket :)
Amanda Persson säger:
gott :D
Jarina säger:
Svar: Tack! :)
vanja Δ♥ ✞ säger:
sv: tack så mycket :)
Tess säger:
Mums, vad gott! :) Kram
Trackback