Jordgubbstårta
12-14 bitar
Ingredienser:
6 ägg
3,5 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 liter färska jordgubbar
2 msk florsocker
1 påse tårtmousse vanilj eller marsanpulver (följ anvisningarna)
2½ dl mjölk
Garnering:
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
Rostade mandelspån
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund bakform ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna. Mosa 1 liter jordgubbar tillsammans med florsockret. Vispa tårtmousse med mjölk ca 1 minut med elvisp. Dela kakan i tre delar. Lägg jordgubbsmos på bottendelen (det funkar lika bra att använda jordgubbssylt). Lägg på en ny botten och bred på vaniljkrämen. Lägg på ovandelen. Vispa grädde och bred över hela tårtan. Dekorera med jordgubbar och täck sidorna med rostade mandelspån.
Supersööt blogg! ♥ Lust att göra ett bloglovinbyte? :)