Cupcakes med kolakräm och grädde

 
 
 
Såhär på Sveriges nationaldag tänkte jag bjuda på fikat. Jag gör sällan cupcakes och detta blev nog min tredje gång. Kombinationen har jag försökt få att passa ihop med hjälp av min egna fantasi. Nervös över om detta kommer att gå hem hos varje person. Vi får väl se. 
 
Cupcaken har en fyllning av en seg kolakräm som inte alls ville komma överens med mig när den skulle kokas. Det har nog med mitt tålamod att göra. Men jag fixade det. 
 
12 stora och 6 små
Ingredienser muffinssmet: 
300 gram smör
4 dl socker
4 ägg
1 dl vatten
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Smält smöret. 
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Vispa ner vatten och smör.
5, Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en separat skål. Vänd sedan ner mjölblandningen försiktigt.
6. Fördela smeten i formarna (fyll cirka 3/4 av formarna) och grädda sedan mitt i ugnen i 15 - 10 minuter.
Receptet kommer härifrån
 
Ingredienser kolakräm: (Det blir väldigt mycket så man kan minska på innehållet)
2 dl socker 
1 dl sirap 
2 dl vispgrädde 
100 g smör 
2 msk kakao 
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
Blanda socker, sirap, vispgrädde, smör och kakao i en kastrull. Koka kolan på svag värme i 30-45 minuter. Gör ett kolaprov. Häll upp lite smet i ett glas kallt vatten. Går smeten att forma till en kula är den klar. Koka annars lite till. Rör ner vaniljsockret. 
Receptet kommer härifrån
När muffinsen svalnat och krämen är klar, gröp ur ett hål i mitten av din cupcake. Fyll med kräm. Tänk på att degen suger åt sig lite.
 
Topping:
2 dl vispgrädde
Lite silverkulor
 
Gör så här:
Vispa grädden. (Inte för löst) Spritsa därefter på grädden. Lättast är att börja innefrån och ut. Dekorera med några silverkulor. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback