Bullar med citronsmak

 
 
ca 40 st
Ingredienser grunddeg vetebröd:
 
* 1 pkt jäst för söta degar
* 150 g smör eller margarin
* 5 dl mjölk
* 2 msk mald kardemumma
* 1½ dl strösocker
* 1 tsk salt
* ca 14 dl vetemjöl
 
Gör så här:
1, Smula jästen i en bunke. Smält smör eller margarin i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Häll degvätskan över jästen och rör så att det löser sig. 
2, Tillsätt kardemumma, strösocker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en kladdfri deg. Låt jäsa i 35 minuter.
 
Ingredienser till fyllning:
* 100 g hasselnötter
* 200 g rumsvarmt smör
* finrivet skal från en citron 
* 2 dl strösocker
 
Pensling:
* 1 ägg
 
Garnering:
* pärlsocker
 
Gör så här:
1, Mal nötterna i en matberedare. Blanda nötter. smör, citronskal och socker i en bunke.
2, Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop längst långsidan. Skär med degskrapa upp 10 bitar på varje längd och lägg i pappersformar. 
3, Låt jäsa under duk ca 30 minuter. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
4, Grädda bullarna i 225 grader i 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback