förlåt mig!!


mahaa, slänger in två egobilder som tecken på att jag lever.
Jag har brist på tid. Den räcker inte riktigt till även fast jag vill. Därför prioterar jag det viktigaste, vilket är skolan just nu. Det är slutspurten och jag behöver verkligen hänga med i det här. Jag hoppas ni står ut, och jag kommer blogga som vanligt igen inom en kort framtid!
Tack för att ni fortfarande håller tålamodet uppe och kikar in varje dag, kram på er ♥
"Hälsobrödet"


fruktansvärt brusiga bilder... förlåt.
Vanligtvis äter jag inte smörgås, men på senare dagar har jag hittar en kärlek till bröd. Mer eller mindre. Och när jag såg frysens lådor utav ingenting slängde jag fram receptet på mitt favoritbröd. Dessutom går det bra att blanda i det som själv faller in en i smaken. Man måste älska hembakat ibland!
Ingredienser:
2 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
1½ dl havrekli
½ dl hackade hasselnötter
½ dl hackade valnötter
½ dl hackade, torkade aprikoser
½ dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt (3%)
1 dl lingonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka smeten i en smord avlång bakform, (ca 1½ liter) Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp limpan och låt den kallna under bakduk.
Kokosflarn med smörkräm


Jag vaknade tidigt imorse och för att fördriva tiden innan jag skulle springa iväg till bussen så slängde jag ihop dessa goda och sega kokosflarn. Enjoy!
Ingredienser:
ca 20 dubbla kakor
50 g smör
1dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokosflingor
1 ägg
Smörkräm:
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 äggula
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor i en skål. Rör ner det i smörsmeten. Rör sist ner ägget. Klicka ut cirka 40 småklickar glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min tills de fått färg.
Smörkräm:
Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggulan och vispa samman till en kräm. Bred den på hälften av de avsvalnade kakorna och lägg dem dubbla.
Chokladbiskvier i miniformat


Små och krämiga godingar som man gärna vill ta fler utav. Receptet hittade jag HÄR, och jag tyckte att det var relativt enkelt. Lycka till!
Ljuvliga macarones


Jag minns mitt första försök på macarones, det blev fullständigt kaos. Synd är (kanske egentligen tur) att jag inte har kvar någon bild från den gången. Men i helgen ägnade jag hela två timmar åt mina små söta kakor. Jag är faktiskt ganska nöjd.
RECEPT HÄRIFRÅN!