Äpplekaka


Ca 20 bitar
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulvet
ca 5 syrliga äpplen
Garnering:
Kanel
Flagad mandel
Pärlsocker
Smör
1, Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Häll i mjölken.
2, Blanda mjölet och bakpulvret. Häll blandningen i smeten och rör försiktigt. Stjälp upp smeten på en djup ugnsplått med bakplåtspapper (ca 30 x 40)
3, Skala äpplena och skär i skivor. Fördela på plåten. Pudra över kanel och häll på flagad mandel och pärlsocker. Ringla tillsist över lite flytande smör över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter eller tills kakan fått färg.
4, Skär kakan i rutor. Servera gära med vaniljsås.
Recept ifrån tidningen bakat!
Kommentarer

felicia säger:
gott!

felicia säger:
Sv: verkligen :)

Sofia säger:
mums :-D
zaida säger:
guu så hungrig jag blev nuu!!
Trackback