Äpplekaka

 
 
Ca 20 bitar
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulvet
ca 5 syrliga äpplen
 
Garnering: 
Kanel
Flagad mandel
Pärlsocker
Smör
 
1, Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Häll i mjölken.
2, Blanda mjölet och bakpulvret. Häll blandningen i smeten och rör försiktigt. Stjälp upp smeten på en djup ugnsplått med bakplåtspapper (ca 30 x 40) 
3, Skala äpplena och skär i skivor. Fördela på plåten. Pudra över  kanel och häll på flagad mandel och pärlsocker. Ringla tillsist över lite flytande smör över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter eller tills kakan fått färg. 
4, Skär kakan i rutor. Servera gära med vaniljsås. 
 
Recept ifrån tidningen bakat!

Kommentarer
felicia säger:

gott!

2013-03-22 | 13:28:14
Bloggadress: http://feliciaholmgren.blogg.se/
felicia säger:

Sv: verkligen :)

2013-03-22 | 17:59:21
Bloggadress: http://feliciaholmgren.blogg.se/
Sofia säger:

mums :-D

2013-03-22 | 18:19:07
Bloggadress: http://acordingtosofia.se/
zaida säger:

guu så hungrig jag blev nuu!!

2013-03-24 | 17:00:16
Bloggadress: http://zaida.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback