Jordgubbspaj


Efter allt studentfirande som skett här hemma har vi inhandlat flera liter jordgubbar. I söndags stod fortfarande 1 liter kvar som jag bestämde mig för att baka med. Paj. Det är gott, och enkelt. Dessutom stod det créme fraiche burkar i kylen som passerade utgångsdatumet när som helst.
Ingredienser till pajskal:
Ca 8 bitar ~ Ugnstempratur: 200 grader
* 3 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 100 g rumsvarmt smör
* 1 st ägg
* 0,75 dl strösocker
Gör så här:
1, Blanda mjöl, bakpulver, smör, ägg och socker i en skål. Rör ihop degen till en smulig massa (Elvisp går snabbare)
2, Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
2, Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Ingredienser till fyllning:
* 1 liter jordbgubbar
* 2 st ägg
* 1 dl strösocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 3 dl créme fraiche
Gör så här:
1, Rensa, skölj och skiva jordgubbarna och fördela dem jämnt i pajskalet.
2, Vispa äggen, strösocker, och vaniljsocker pösigt.
3, Tillsätt créme fraiche och vispa till en jämn smet.
4, Häll den lösa fyllningen över jordgubbarna i pajskalet.
5, Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min tills den fått gyllene färg. Jordgubbspajen sjunker sedan ihop en aning när den kommit ut ur ugnen.
2, Vispa äggen, strösocker, och vaniljsocker pösigt.
3, Tillsätt créme fraiche och vispa till en jämn smet.
4, Häll den lösa fyllningen över jordgubbarna i pajskalet.
5, Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min tills den fått gyllene färg. Jordgubbspajen sjunker sedan ihop en aning när den kommit ut ur ugnen.
Låt svalna en stund innan servering.
Kommentarer

Annika säger:
Super mumsigt :>

LIENE säger:
åh vad gott!
önskar dig en glad midsommar :)
♫♪ sandra säger:
gott!
Johanna säger:
Så gott det ser ut :)

LIENE säger:
Mm gott!
Trackback