Choklad och kokosrutor


Detta är stora favoriter här hemma, speciellt av min lillebror och mig. De är sega, men väldigt söta och mastiga. Goda framför allt. Receptet kommer ifrån underbara Leila Lindholm.
Ingredienser:
- 175 g mjukt smör
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl kakao av god kvalitet
- ½ dl ljus sirap
- 1 nypa salt
- 3 ekologiska ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
Toscasmet:
- 75 g smör
- 1 ½ dl ljus sirap
- ¾ dl matlagningsgrädde
- 3 dl strösocker
- 200 g kokosflingor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant (ca 30x40) och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna
Toscasmet:
1,Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
2, Häll toscan över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
RECEPTET HITTAR NI HÄR
Kommentarer
Sophie - Foto & Livsstilsbloggare i Karlstad! säger:
Ja det hade jag :)
Vad gott!
Trackback